Pater Ferd Vergeer- 65 jaar priester


VergeerEveneens in de maand juni is het 65 jaar geleden dat pater Ferd Vergeer tot priester werd gewijd. Hij verblijft nu in het Fraterhuis St. Jozef in De Bilt, waar hij ‘rustend’ is. Pater Ferd Vergeer werd geboren in  Alphen aan den Rijn, op de boerderij van zijn ouders in de Hoorn in 1933. Na zijn studie bij Mill Hill in Nederland en Engeland werd hij in 1958 tot priester gewijd. Een week later deed hij zijn eerste H. Mis plechtig en feestelijk in de Zwaantjeskerk te Hazerswoude-Rijndijk. Nog datzelfde jaar werd zijn hartenwens vervuld en vertrok hij naar de missie. 

Sarawak, in wat toen tot het Engelse gedeelte van Borneo behoorde en nu bij Maleisië hoort, werd zijn standplaats. Hier heeft pater Fred Vergeer 56 lang zijn beste krachten gegeven, vooral aan de Dayakbevolking.  Hij reisde van de ene kampong naar de andere om het geloof te brengen. Ook deed hij veel voor de opleiding van catechisten. Hij is God en zijn vele missievrienden in Alphen en Hazerswoude tot ver daarbuiten dankbaar voor alle steun die hij ondervonden heeft. Voor wie hem wil feliciteren is hier zijn adres:
pater Ferd Vergeer, Schorteldoeksesteeg 1,  3732 HS  De Bilt. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.