Dank je welavond op 24 juni 2023

Dank je welOp deze zaterdagavond werd er zowel in de liturgieviering van 19.00 uur als daarna in de tuin van de pastorie dankjewel gezegd voor al het goede dat het afgelopen jaar tot stand kwam met de vrijwilligers.
Er was een feestelijke eucharistie waarin pastoor Visser en pastor Lâm voorgingen onder muzikale begeleiding van het koor In Between. Aan het einde van de viering in de kerk werden er dit jaar twee vrijwilligers onderscheiden voor hun werk in de parochie, te weten mevrouw Brigitte Rakers en de heer Aad Straathof; maar in hen worden al de vrijwilligers van de parochie H. Thomas onderscheiden. Brigitte Rakers heeft in het verleden veel werk gedaan om kinderen en jeugd bij de kerk te betrekken. Maar uniek is zij geweest bij het opzetten van de Commissie Kerkschatten van de parochie H. Thomas. Door haar kunsthistorische expertise heeft zij deze commissie op de kaart gezet en zo hebben alle waardevolle voorwerpen uit de kerken en kapellen van onze parochie een goede beschrijving, en hierdoor een plaats gekregen. Een parochieonderscheiding was hier zeker op zijn plaats.

Hetzelfde kan gezegd worden van de Thomasonderscheiding die Aad Straathof ten deel viel. Lid van het kerkkoor St. Caecilia zijn is prachtig, en de parochie hoopt dat velen zo’n taak in de parochie op zich willen nemen. Het is nog leuk ook. Maar uniek is Aad geweest, doordat hij zich in de jaren van de corona-epidemie extra heeft ingezet. Tijdens de epidemie mochten de koren niet zingen van de overheid; wel één zangstem of hooguit vijf stemmen. Aad Straathof was degene die zich beschikbaar stelde om alleen te komen zingen; niet alleen de bekende nummers, maar de toepasselijke liederen en gezangen in een elke week weer andere liturgieviering. Als teken van dank hiervoor ontving hij de parochieonderscheiding. Met de beide onderscheiden jubilarissen werd het een bijzondere avond.
Na de viering was er met de beide onderscheiden jubilarissen en de aanwezige vrijwilligers een aangename avond in de tuin. Onder het genot van koffie of thee met wat lekkers was het Dank je welavond op 24 juni 2023een gezellig samenzijn. De koffie en de thee werden verzorgd door enkele vrijwilligers, die zorgden dat niemand te kort kwam. Er waren wel enkele tenten neergezet maar het weer liet ons niet in de steek. Zodoende kon men ruim gebruik maken om ons vrijelijk door de tuin te verplaatsen waarvan goed gebruik werd gemaakt.
Na het koffie drinken werd de paaskaars verloot. Hiervoor werden lootjes verdeeld onder de aanwezigen en deed pastoor Visser de trekking. De winnaar was mevrouw Cock Kroft. Ze werd van harte gefeliciteerd met de kaars.
Wanneer u denkt, is dat vrijwilligerswerk ook iets voor mij, schroom dan niet om contact op te nemen met het secretariaat van de parochiekern St. Bonifacius. Zij kunnen u verder verwijzen.

Ruud van Vliet