Adventsproject en Kindje wiegen

Adventsproject en Kindje wiegen1Afgelopen Kerst hebben we als werkgroep gezinsvieringen samen met heel veel kinderen weer mogen ervaren dat het kerstverhaal licht en warmte geeft aan ons.
Wat geweldig dat er ruim 60 kinderen mee hebben gedaan met het adventsproject. In twee bijeenkomsten hebben we geluisterd naar het kerstverhaal van Ad en Ventura en een kerststal en een glazen potje met lichtje versierd. Deze konden we goed gebruiken om de kerk te verlichten bij de kerst-familieviering.
De familieviering was dankzij Toos en Wilma en het koor Cantu een mooie feestelijke avond, de kinderen hebben enthousiast meegezongen met liederen van het koor. Wij hebben geluisterd naar het kerstverhaal en de betekenis van de kerststal. Wie in de stal is het belangrijkste met Kerstmis? Wie is de grote ster in het kerstverhaal? De echte ster van de stal is natuurlijk Jezus. Alle kinderen hebben een klein houten sterretje meegekregen om de eigen naam op te zetten: Ook jij bent een kleine ster van God.

Adventsproject en Kindje wiegen2Met “Kindje-wiegen” op Tweede kerstdag konden we de figuren uit de kerststal in het echt ontmoeten! Het is altijd spannend of het gaat lukken om een baby Jezus te vinden. We waren dan ook heel blij dat Bart en Vera met baby Loïs in de hoofdrol deze belangrijke taak op zich wilden nemen. Want we hadden weer een volle kerk met enthousiaste kinderen, ouders, engeltjes, Vlaamse reuzen en schapen, die ook van zich lieten horen. Het kerstverhaal van Dick Bruna is door kinderen voorgelezen en tussendoor mochten we zingen en zelf muziek maken. Als feestelijke afsluiting stond er voor iedereen warme chocolademelk klaar.
Dank aan alle vrijwilligers die weer hebben klaargestaan om te helpen bij de activiteiten.

Werkgroep Gezinsvieringen, Alexandra Nuijen