Goede week met Palmpasen

Goede week met PalmpasenOp woensdag 20 maart hadden zo’n 35 kinderen zich verzameld in het parochiecentrum om Palmpasenstokken te versieren. Na de gezamenlijke lunch, is het verhaal van Ad en Ventura voorgelezen, zij gingen ook Palmpasen stokken maken en weggeven. Wat? Weggeven? Maar ik dacht dat je ze zelf mocht houden? Ze zijn juist zo mooi: juist daarom. Palmpasenstokken zorgen voor een klein wonder om iemand anders blij te maken en te laten weten dat je nog meetelt. Op Palmzondag 24 maart waren veel kinderen naar de viering gekomen, om met hun Palmpasenstokken in optocht door de kerk te lopen en deze te laten zegenen, maar vooral ook zichzelf, met wijwater.
Pastor Lam vertelde ons het verhaal over topper zijn, duimpje omhoog en als je het niks vindt, ben je algauw een flop, duimpje omlaag. Zo ging het ook met Jezus. Vele mensen vonden Hem een topper toen hij in Jeruzalem aankwam. Enkele dagen later vonden ze Hem een flop (Goede Vrijdag). Dat doen we nog steeds op school en op het werk.
Met het weggeven van de Palmpasenstokken, laten we zien dat we de ander top vinden. Wat anderen van ons ook denken of vinden, God vindt ons altijd een TOPPER!!!

De werkgroep gezinsvieringen