Zondag 9 mei bij Hoeve Alkemade

Zondag 9 mei bij Hoeve Alkemade 1Wat een geweldige locatie voor de weilandviering op de boerderij van Gerben en Margreet Alkemade aan het Westeinde 58, op de hoek van de Westzijdeweg. Wat hebben deze jonge agrarische ondernemers een grote boerderij met een parkeerterrein, waar we de Thomas parochie tweemaal mee kunnen vullen!
Gelukkig zijn er velen gekomen uit al onze parochiekernen, op de fiets of met de auto. Een mooie samenwerking tussen de beide kerken van Dorp en Rijndijk, zorgde voor een goede stemming bij de mensen, waarvan de zwaarsten langzaam wegzakten op de stoelen in de drassige grasmat door de overmatige regen in deze meimaand 2024. Goed weer, een mooie blauwe lucht, kleine wolken, waarachter de Hemelvaart kon plaats vinden.
Pastoor Visser kon hier ook van genieten, terwijl hij tussen de koeien stond en de mensen aangeeft dat leven ook een opdracht is die Jezus ons gegeven heeft rond Hemelvaart. In die tijd, toen Jezus aan de elf apostelen verscheen, sprak Hij tot hen: “Gaat uit over de hele wereld en verkondigt het evangelie aan heel de schepping. Heb elkaar lief en draag mijn boodschap uit!!!


Zondag 9 mei bij Hoeve Alkemade 2Pastoor Visser had een mooie viering samengesteld met nog een apart hoogtepunt: er was een pelgrim: Janette Schuurman op de fiets uit Alphen aan den Rijn. Zij wilde haar lange fietstocht van veertien dagen naar Rome beginnen met de zegen voor haar en voor haar fiets door de Pastoor. Na een gebed en de zegen met wijwater begon zij aan haar eerste etappe van 100 KM. Naar Breda. Zie de foto.
Net als de apostelen er op uit trokken om overal te preken en hun kracht van het woord van de Heer te verspreiden onder de volkeren, zo fietst Janette op de fiets naar Rome, om ook onderweg mensen te ontmoeten en te inspireren en aan te moedigen met haar missie.
Tot slot bedankte Pastoor Visser de familie Gerben en Margreet Alkemade met bloemen voor de gastvrijheid, tussen koeien en schapen, op een van de mooiste boerderijen van Hazerswoude. Ook bedankte hij alle vrijwilligers van Dorp en Rijndijk die dit mega evenement mogelijk hebben gemaakt.
Het was weer een mooie samenwerking met een heel goed koor en organist, en ook met de 500 kopjes koffie met koek en cake.
Gerben zei nog dat we nog wel eens welkom zijn op zijn boerderij, we kunnen dus nog jaren vooruit.

Jan Rietveld

N.B. Op vrijdagmiddag 21 juni ontving ik vanuit Rome een e-mail met foto van Jeannette Verschuur. Zij schreef dat zij zojuist was aangekomen in Rome; en ik zag een foto van het Colosseum in Rome met Jeannette en haar fiets
daarvoor staand.
Pastoor Ruud Visser