Ome Cor de Boer

Ome Cor de BoerOnze ome Cor de Boer was fan van de voetbalclub van Volendam. Heel regelmatig ging hij naar wedstrijden kijken. Hij laadde zijn busje vol met kinderen en iedereen die mee wilde richting Volendam. Zestig, zeventig jaar geleden was het wegennet nog niet wat het nu is.
Maar op zondag moest je wel eerst naar de kerk. De mis in Hazerswoude–Dorp was te laat om op tijd in Volendam te komen, dus kwam ome Cor naar de Groenendijk, naar de Scheepjeskerk. Er zijn nog altijd familieleden die een seizoenskaart bij voetbalclub FC Volendam hebben.
Het viel niet mee om aan extra kaarten te komen maar voor zondag 7 april, bij de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk, was het toch gelukt!
In de lijn van ome Cor begon een gedeelte van de familie met het bijwonen van de Woord- en Communieviering in de Scheepjes-/Bernarduskerk.
Voordat iedereen in de bus stapte, werd er nog een foto in de kerk gemaakt, waarna ruim vijftig familieleden met de bus naar FC Volendam reden en zagen, dat Volendam met 3 tegen 2 van RKC Waalwijk heeft gewonnen! Het werd een bijzondere dag.

Tineke Heemskerk-de Boer